The Cakehouse

Let's eat more cake!

Crestini di crema e frutta

147289519_428703605226664_1795832188747775611_n


Crestini di crema e frutta


Ingrediënten

Pasta frolla

  • 125 g suiker
  • 1 limone, liefs biologisch, de rasp
  • 125 g koude roomboter in stukjes
  • 250 g bloem
  • 1 ei

Banketbakkersroom

  • 500 g volle melk
  • 4 eigelen
  • 100 g suiker
  • 40 g bloem
  • vanille


Aan het einde van de bereiding:

  • 10 blauwe bessen
  • 1 takje rode bessen
  • 3 aardbeien
  • 1 kiwi, geschild en dun gesneden
  • 1 mandarijn, geschild en in partjes
    • elke verse vrucht die je maar wilt.


Conclusie: Deze waren echt de moeite waard. Ik heb ze niet blind gebakken maar het deeg een half uurtje in de koelkast gezet toen het in de vorm zat. De lekkerste banketbakkersroom die ik gemaakt heb in de thermomix.


Bereiding:

Pasta frolla:


  • Doe de suiker met de citroenrasp in de beker.15 sec./snelheid 10.
  • Duw het met de spatel naar beneden.
Voeg de boter, de bloem en het ei toe. 20 sec/snelheid 5
Plaats het deeg op je werkblad en werk het even door met je hand. Vorm een vierkant van een 5 cm. Verpak het in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Bereid in die tijd de banketbakkersroom.


Banketbakkerroom:

  • Doe in de schoongemaakte beker de melk, de eigelen, de suiker en de bloem. 7 min./ 90 graden/ snelheid 4. Giet het over in een schaal en bedekt het met plasticfolie direkt in contact met de creme. Laat het afkoelen op kamertemperatuur.

Afwerken :

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter 30 mini tarteletvormpjes van ongeveer 3/4 cm. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bakpapieren tot ongeveer 3/4 mm. Snijd met een cirkel van ca 5 cm de rondjes uit en leg ze in der bakvormpjes. Maak in de bodem kaartjes met een vork en snijd ze boven mooi recht af.
  • Bak ze 10/12 minuten in de oven. Haal het bakpapier eruit en bak nog 7 min. Zonder bakpapier hoeft dit niet.
  • Je kunt ze blind bakken met bakbonen of rijst als je ze bedekt hebt met bakpapier of weer een half uur in de koelkast zetten en ze dan bakken.Bak ze 10/12 minuten in de oven. Haal het bakpapier eruit en bak nog 7 min. Zonder bakpapier hoeft dit niet.

  • Neem de banketbakkersroom uit de koelkast en roer hem voorzichtig door met de garde. Doe het in een spuitzak en vul er de afgekoelde tarteletjes mee. Bereid het fruit voor en leg het op de banketbakkersroom. Je kunt er een muntblaadje bijleggen en bestrooien met wat poedersuiker.

Uit de Italiaanse cookidoo!