The Cakehouse

Let's eat more cake!

Antonio Bachour: red Velvet Raspberry Trifle


154144464_3866218730081062_528563125011989604_n






Ingrediënten:



Frambozen Gel:

16 oz verse frambozen
4 oz suiker
1 ½ theelepel agar-agar



Red Velvet Cake:

3 ½ oz karnemelk
3 eetlepels Nederlands verwerkt cacaopoeder
2 tl gelvoedselkleurstof, rood
1 theelepel vanille-extract
1 tl witte azijn
4 oz suiker
2 oz plantaardig bakvet, plus extra om in te vetten
1 groot ei
5 oz bloem voor alle doeleinden
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout


Creme van roomkaas:

4 oz ongezouten boter, in blokjes gesneden, kamertemperatuur
4 oz roomkaas, in blokjes gesneden, kamertemperatuur
8 oz banketbakkerssuiker( poedersuiker)
bijeenkomst

16 oz verse frambozen


Conclusie:

Super toetje. Ik was eerst bang dat de creme veel te zoet was maar door de bitterheid van de velvet kwam het helemaal goed. Ik heb hem trouwens met aardbeien gemaakt.



Bereiding:

Frambozen Gel:


Doe de frambozen in de mengbeker en mix 10 sec / snelheid 8.
Voeg suiker en agar-agar toe en kook 6 min / 185 ° F / snelheid 2.5. Zeef door een fijnmazige zeef in een kom. Zet in de koelkast tot het is gezet (ongeveer 2-4 uur).



Red Velvet Cake:

Verwarm de oven voor op 350 ° F. Vet een rechthoekige bakvorm (ongeveer 30 x 20 cm) licht in en bekleed met bakpapier.
Plaats een kom op het deksel van de mengbeker, weeg karnemelk, cacaopoeder, kleurstof, vanille en azijn erdoor en verwijder de kom van het deksel van de mengbeker. Roer het mengsel met de spatel om te combineren en zet opzij.
Plaats de vlinderklopper. Doe de suiker, het bakvet en het ei in de mengbeker en mix 5 min / snelheid 3. Schraap de zijkanten van de mengbeker en de vlinder met de spatel.
Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en meng zonder maatbeker 1 min / snelheid 3. terwijl je het gereserveerde karnemelkmengsel langzaam toevoegt door het gat in het deksel van de mengbeker. Verwijder de vlinderklopper. Schraap de zijkanten van de mengbeker af met een spatel en meng nog eens 20 sec / snelheid 3.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakplaat. Bak 18-25 minuten (350 ° F) of tot een geplaatste tandenstoker er schoon uitkomt. Breng over naar een koelrek en laat volledig afkoelen. Maak ondertussen de mengkom en de vlinderklopper schoon.


Creme roomkaas:

Plaats de vlinderklopper. Doe boter, roomkaas en banketbakkerssuiker in de mengbeker, plaats de maatbeker en meng 1 min / snelheid 3. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel en mix nog eens 2 min / snelheid 3 tot een glad en romig geheel. Verwijder de vlinderklopper. Breng roomkaasglazuur over in een spuitzak en zet in de koelkast tot het nodig is. Maak de mengkom schoon.

Samenstellen:

Plaats de gereserveerde set frambozengel in de mengbeker en pureer 1 min / snelheid 4.
Snijd afgekoelde Red Velvet Cake in blokjes. Verdeel de cakeblokjes over kleine glaasjes. Spuit Roomkaasglazuur over de cakeblokjes en voeg een lepel Raspberry Gel over de glazuur toe. Garneer met bessen en serveer.



Uit: Cookidoo van Antonio Bachour