The Cakehouse

Let's eat more cake!

Napolitaanse cake

146433959_326908495352481_1581741322218313124_n

Ingrediënten:



Witte fondant:

300 gram suiker
100 gram water
Rose kleurstof.

Vanille biscuit:

4 eieren
120 gram suiker
10 gram vanille extract
70 gram bloem(gezeefd)
30 gram maizena(zetmeel, gezeefd)


Chocolade biscuit

4 eieren
120 gram suiker
50 gram bloem Gezeefd)
30 gram maizena(zetmeel, gezeefd)
20 gram ongezoete cacaopoeder(gezeefd)

Ganache:

250 gram pure chocolade( 70%)
250 gram slagroom (min. 30%vet)


Tip:
Meng de bloem met de spatel door het beslag.
Zeef de bloem met de maizena en eventueel cacao en meng het met de garde.

Mijn fout: te ongeduldig en niet gewacht tot dat de glazuur uitgehard was voordat ik ging snijden. Dan gaat hij dus lopen.

Conclusie: Hij was echt lekker!


Bereiding

Witte fondant:

  • Doe de suiker en het water in de mengbeker en verwarm 25 min/120°C/snelheid 2 zonder de maatbeker. Laat de temperatuur zakken tot 70°C.
  • Plaats de vlinder en klop 2 min/snelheid 4, en vervolgens 2 min/snelheid 2. Leg op een werkoppervlak en kneed tot een witte homogene pasta. Leg in een kom, bedek met huishoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast.
  • gekleurd bij het opwarmen.
Vanillebiscuit:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  • Plaats de vlinder. Doe de eieren, de suiker en het vanille-extract in de mengbeker en klop 15 min/65°C/snelheid 3.5.
  • Voeg de bloem en het zetmeel toe en mix 10 sec/snelheid 1. Meng vervolgens verder met behulp van de spatel indien nodig (zie tip). Stort het mengsel uit op de voorbereide bakplaat en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven (180°C). Maak de mengbeker schoon. Haal de cake uit de oven, laat afkoelen en snijd de lange zijde in 3 gelijke delen.
Chocoladebiscuit:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  • Plaats de vlinder. Doe de eieren en de suiker in de mengbeker en klop 15 min/65°C/snelheid 3.5.
  • Voeg de bloem, het zetmeel en de cacao toe en mix 10 sec/snelheid 1. Meng vervolgens verder met behulp van de spatel indien nodig (zie tip). Stort het mengsel uit op de voorbereide bakplaat en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven (180°C). Maak de mengbeker schoon. Haal de cake uit de oven, laat afkoelen en snijd de lange zijde in 3 gelijke delen.
Ganache:

  • Doe de chocolade in de mengbeker en rasp 10 sec/snelheid 10. Laat vervolgens smelten 3 min/55°C/snelheid 1.
  • Voeg de room toe en mix 30 sec/snelheid 4. Smeer één derde van de chocoladebiscuit in met ganache, leg één derde van de vanillebiscuit erop, besmeer het ook met ganache en leg opnieuw één derde van de chocoladebiscuit erop. Herhaal met de resterende biscuit, wissel 2 delen vanillebiscuit met 1 deel chocoladebiscuit. Maak de mengbeker schoon.
Afwerking:

  • Snijd de witte fondant in stukjes en voeg 10% van zijn gewicht aan water toe aan de mengbeker. Laat smelten 6 min/37°C/snelheid 1. Smeer beide cakes in met het glazuur. Besprenkel met chocoladehagelslag of gekleurde hagelslag en snijd de uiteinden eraf met een scherp mes. Snijd beide cakes in plakjes en houd ze koel.

Uit Cookidoo!